fbpx

Contact

Memorandum privind cooperarea în domeniul muncii și protecției sociale cu Ministerul Muncii din Nepal

Codul muncii

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a primit vizita delegației nepaleze condusă de Sharat Singh Bhandari, ministrul Muncii și Securității Sociale din Nepal.

Ministrul nepalez a exprimat recunoștința pentru modul călduros în care românii au ajutat concetățenii săi încadrați pe piața muncii să se integreze într-un spațiu cultural diferit.

Discuțiile au vizat întărirea cooperării pe piața muncii, armonizarea cadrului legislativ și consolidarea dialogului bilateral dintre România și Nepal, atât în beneficiul mediului economic din România, cât și al cetățenilor nepalezi care lucrează în țara noastră.

La finalul întâlnirii, părțile română și cea nepaleză au semnat Memorandumul privind cooperarea în domeniile muncii și protecției sociale.

INFORMAȚIE DE BACKGROUND
Potrivit datelor de la Inspecția Muncii, la data de 13 septembrie 2023 se înregistrau 20.892 de salariați din Nepal activi în România, cu 21.668 de contracte individuale de muncă. Nepal este țara non-UE care are cei mai mulți cetățeni încadrați pe piața muncii din România, după Sri Lanka, Turcia, India și Ucraina.

Sursa: Ministerul Muncii și Solidarității Sociale

Comments

comments

Apelează