fbpx

Contact

Mesaj transant pentru Ministrul Educatiei

Un parlamentar independent cere salarii decente pentru angajatii din invatamant. 

Deputatul Liliana Ciobanu, e de parere ca Ziua Educatiei nu e marcata de proiecte viabile de dezvoltare in domeniu, ci e mai mult o sarbatoare festivista.

Aceasta a mentionat ca profesorii din Romania au cele mai mici salarii din UE, aflandu-se la polul opus fata de cei din Luxemburg, Danemarca si Austria.

“Aceasta este realitatea, conform unui raport al Comisiei Europene. Documentul compara salariile profesorilor si directorilor de scoli din sectorul public din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, precum si din Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Turcia, datele referindu-se la cadrele didactice, de la gradiniţa pana la liceu.

Potrivit studiului, in aproape toate tarile europene, salariile de baza brute pentru profesorii care debuteaza in aceasta profesie sunt mai mici decat PIB-ul pe cap de locuitor. In acest ritm, salariile acestora nici macar nu vor ajunge sa se dubleze de-a lungul unei vieti la catedra”, a precizat deputatul Liliana Ciobanu.

Aceasta a cerut Ministrului Educatiei, detalii despre strategia pe termen scurt si mediu pentru imbunatatirea traiului profesorilor.

 

Sursa: cdep.ro

Comments

comments

Apelează