fbpx

Contact

Microsoft vrea să învețe 25 mil. de oameni să folosească tehnologia pentru job

Microsoft Corp. a anunțat o nouă inițiativă globală care vizează dezvoltarea abilităților digitale pentru 25 de milioane de oameni din întreaga lume, până la sfârșitul anului. Anunțul vine ca răspuns la criza economică globală cauzată de pandemia COVID-19.

Accesul extins la competențele digitale este un pas important în accelerarea redresării economice, în special pentru persoanele afectate de pierderea locului de muncă.

Această inițiativă, detaliată pe blogul oficial Microsoft, include măsuri imediate pentru cei care doresc să se recalifice și să obțină locul de muncă dorit și reunește fiecare parte a companiei, combinând resursele existente și noi de la LinkedIn, GitHub și Microsoft.

Aceasta include:

-Folosirea datelor pentru a înțelege cele mai solicitate abilități și locuri de muncă ce pot duce la oportunități bune de carieră.
-Acces la învățare gratuită și conținut gratuit pentru dezvoltarea abilităților necesare locurilor de muncă solicitate.
-Acces convenabil la certificările recunoscute de industrie și acces gratuit la instrumente puternice de căutare de joburi, pentru ca oamenii să se poată angaja după dobândirea abilităților și certificărilor.

Aceasta este o inițiativă cuprinzătoare care se va baza pe date și tehnologie digitală pornind de la informațiile privind locurile de muncă și abilitățile din LinkedIn Economic Graph și va oferi acces gratuit la conținut în LinkedIn Learning, Microsoft Learn și GitHub Learning Lab – alături de certificările Microsoft și instrumentele de căutare a locurilor de muncă din LinkedIn.

Aceste resurse pot fi accesate la adresa opportunity.linkedin.com și vor fi disponibile online pe scară largă în patru limbi: engleză, franceză, germană și spaniolă.

În plus, va susține acest efort cu 20 de milioane de dolari în subvenții în numerar pentru a ajuta organizațiile nonprofit din întreaga lume să îi ajute pe cei care au cel mai mult nevoie. De asemenea, compania se angajează să ofere date și analize mai puternice – inclusiv date din LinkedIn Economic Graph – pentru guvernele din întreaga lume, astfel încât să poată evalua mai bine nevoile economice locale.

Microsoft își va folosi vocea pentru a pleda pentru inovațiile în politicile publice care vor încuraja oportunitățile de dobândire a abilităților necesare în economia actuală.

De asemenea, compnia a anunțat dezvoltarea unei noi aplicații de învățare în Microsoft Teams, concepută pentru a ajuta angajatorii să își califice și să-și ajute angajații actuali și viitori să dobândească noi abilități, pe măsură ce oamenii se întorc la muncă și pe măsură ce economia oferă locuri de muncă noi.

Sursa: https://start-up.ro/

Comments

comments

Apelează