fbpx

Contact

Mii de angajaţi din sistemul sanitar protestează în Piaţa Victoriei din Capitală

Câteva mii de angajaţi din sistemul sanitar protestează joi în Piaţa Victoriei din Capitală, la un miting organizat de Federaţia Sanitas. Sindicaliştii acuză discriminări în noul sistem de salarizare, spunând că există două categorii de angajaţi – medici şi asistenţi – ale căror salarii au crescut, însă există cel puţin alte şapte categorii care în urma aplicării legii salarizării pierd lunar din venit sume care ajung până la 1.300 de lei. Sindicaliştii strigă „Mincinoşii” şi „Hoţii” şi au pancarte cu mesaje precum „Nu aveţi onoare, ne-aţi umblat în buzunare” şi „Grevă generală”. Lucrurile nu s-au mişcat aşa cum speram. (…) Dragi colegi, suntem aici pentru a doua oară în ultimele şase luni din cauza Guvernului, care a creat haos în sistem. Nu vrem să ne calce nimeni în picioare. Sunt aici oameni cărora într-adevăr le-au crescut salariile, dar sunt alături de ceilalţi cărora nu le-a crescut. Guvernul a dezbinat categoriile profesionale. Guvernanţii îşi acoperă neputinţa cu minciuna”, li s-a adresat liderul Sanitas, Leonard Bărăscu, sindicaliştilor.

Protestatarii suflă în vuvuzele, fluieră şi huiduie şi afişează pancarte cu mesaje precum „Sănătatea, prioritate?!”, „Grevă generală”, „Eliminarea inechităţilor”, „Dreptate pentru Tesa” şi „Nu aveţi onoare, ne-aţi umblat în buzunare”.

La protest participă şi reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi şi ai sindicatelor poliţiştilor.

„Suntem nemulţumiţi în primul rând de modul în care gestionează Guvernul problema aceasta a salarizării. Şi ne mint. Ne mint zâmbind. Cum să spui că au crescut salariile când nouă ne-au scăzut? Mie mi-a scăzut cu 500 de lei. Vrem să fim trataţi corect”, spune un sindicalist, medic la Spitalul din Craiova.

Preşedintele Sanitas, Leonard Bărăscu, a declarat că la miting sunt aşteptaţi cel puţin 10.000 de angajaţi din sănătate.

Începând cu ora 9.00, traficul în Piaţa Victoriei a fost restricţionat.

Sursa: news.ro

Comments

comments

Apelează