fbpx

Contact

Millennials nu sunt dispusi sa renunte la timpul personal in favoarea carierei

Millennials nu sunt dispusi sa renunte la timpul personal in favoarea carierei, potrivit unui studiu realizat de Exact Business Solutions. Opteaza, asadar, pentru cariere care sa le permita sa-si traiasca viata asa cum isi doresc. Astfel, ei reusesc sa-si practice de mai multe ori pe saptamana hobby-urile (31%) ori sa se plimbe fie in parc, fie in natura (52%). Adepti ai principiului “lucrez cat este nevoie / pana imi finalizez task-urile”, 5 din 10 Millennials reusesc sa faca sport de cateva ori pe saptamana, iar 4 din 10 alearga sau se plimba impreuna cu animalul de companie.

“Spre deosebire de alte generatii, Millennials sunt foarte apropiati de familia lor. Ca tineri adulti, ei continua sa le ceara sfaturi parintilor, fie ca este vorba despre probleme personale sau care tin de cariera. Aproape jumatate dintre ei (45%) isi viziteaza familia si prietenii chiar si de cateva ori pe saptamana”, a declarat Lacramioara Loghin, Managing Director Exact Business Solutions.

Pentru Millennials, timp liber mai inseamna: citit de cateva ori pe saptamana (48%), jucat la calculator sau consola (47%) ori mers in baruri, cafenele, restaurante (32%). Shoppingul (obiecte vestimentare, produse cosmetice, gadget-uri etc) reprezinta o alta modalitate de petrecere a timpului liber pentru 5 din 10 Millennials. Tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 – 32 de ani isi doresc foarte mult sa calatoreasca, sa exploreze. 4 din 10 reusesc sa faca acest lucru chiar de cateva ori pe luna. O parte opteaza pentru locuri cat mai apropiate de casa, de care sa se bucure alaturi de familie sau prieteni, in timp ce o alta categorie vizeaza tarile care se disting prin unicitate si originalitate culturala (precum cele din Asia). Nu sunt insa adeptii calatoriilor in interes de serviciu, 54 % necalatorind niciodata in ultimele 6 luni.

Dintre activitatile de relaxare practicate cu o frecventa lunara, mentionam mersul la cinema si iesirile in club, pentru ambele optand 3 din 10 Millennials. Piesele de teatru si concertele nu se numara insa printre activitatile lunare preferate. Cei mai multi Mileniali aleg acest tip de activitate bianual, 40% orientandu-se spre teatru, iar 50% spre concerte.

Sursa: www.wall-street.ro

Comments

comments

Apelează