fbpx

Contact

Ministerul de Finante anunță că impozitul pe venit și contribuțiile sociale vor scădea

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) precizează, într-un comunicat, că obligațiile privind CAS și CASS datorate de angajator către angajat vor suferi unele modificări.

Astfel, nivelul contribuţiilor sociale obligatorii urmează să se diminueze cu 4,25 puncte procentuale, respectiv de la 39,25% la 35%.

De asemenea, din 1 ianuarie 2018, se are în vedere şi reducerea cotei impozitului pe venit de la 16% la 10%.

Aceste contribuţii vor fi datorate de către angajat, însă obligaţia stabilirii, reţinerii şi plăţii acestora către bugetele de asigurări sociale va reveni, în continuare, angajatorului.

“În acest sens, sumele reprezentând CAS şi CASS, care în prezent sunt datorate de angajator în nume propriu vor fi preluate de către angajat. Această măsură va asigura angajatului creşterea punctajului luat în calcul la stabilirea pensiei şi implicit o pensie mai mare”, se arată în comunicatul MFP.

Instituția mai precizează că măsurile nu vor implica creşterea cheltuielilor salariale pentru angajator. Totodată, având în vedere şi scăderea cotei de impozit pe venit, nici venitul net al angajatului nu va fi afectat, susțin reprezentanții ministerului.

Sursa: Ministerul Finanțelor Publice

Comments

comments

Apelează