fbpx

Contact

Ministerul Justitiei cere corectarea grilei de salarizare

Ministerul Justitiei vrea corectarea grilei de salarii pentru grefieri si specialistii in tehnologia informatiei din domeniul justitiei.

Specialistii IT din domeniu gestioneaza o infrastructura complexa

Specialistii IT din domeniu ofera servicii:

  • personalului din justitie – de ex. email, internet, securitate cibernetica, aplicatii specifice, infrastructura IT locala;
  • publicului larg (ex. site-uri si portaluri WEB ale institutiilor din Justitie, INFODOSAR).

Cei 500 de specialisti din Justitie se ocupa de peste 45.000 de echipamente IT (statii de lucru, servere, periferice, echipamente de stocare a datelor si echipamente de comunicatii).

Ingrijorarile vizeaza scaderea salariilor

Ingrijorarile vizeaza scaderea salariilor cu aproape pana la 50% din 2018.

Ministerul Justitiei a transmis Ministerului pentru Relatia cu Parlamentul si Ministerului Muncii si Justitiei Sociale propunerile pentru proiectul legii salarizarii unitare.

“Ministrul Justitiei a luat act de nemultumirile exprimate in spatiul public de grefieri, dar si de specialistii in Tehnologia Informatiei din domeniul Justitiei care sunt ingrijorati de o scadere a salariilor cu pana la 50% de la inceputul anului 2018”, arata comunicatul de presa al Ministerului Justitiei.

S-a solicitat nivelul de salarizare si baza legala pentru stabilirea salariilor

Tudorel Toader a cerut, in scris, tuturor presedintilor curtilor de apel nivelul de salarizare si baza legala pentru stabilirea salariilor in vederea evitarii diferentelor la nivel de tara.

Se propune corectarea grilei

“De asemenea, Ministerul Justitiei a semnalat si problemele legate de salarizarea personalului auxiliar de specialitate transmise de sindicatele reprezentative. Daca in anii 2000, salariul unui grefier ajungea la 80% din cel al unui magistrat, in prezent, procentul este de 25-30%. Se propune corectarea grilei, astfel incat salariul de baza al grefierului cu studii superioare cu gradul I si vechime maxima sa fie plasat la nivelul grefierului sef serviciu, adica un coeficient de 39, urmand ca in jos sa fie corectate corespunzator celelalte salarii si ceilalti coeficienti”, potrivit sursei citate.

 

 

Sursa: mediafax.ro

Comments

comments

Apelează