fbpx

Contact

Ministerul Muncii a demarat negocierile pentru stabilirea salariului minim pe economie. Săptămâna viitoare va fi convocat Consiliul Național Tripartit

Patronatele şi sindicatele şi reprezentanţii Guvernului se vor întâlni, săptămâna viitoare, în cadrul Consiliului Naţional Tripartit, pentru a discuta propunerile părţilor cu privire la majorarea salariului minim pe economie pentru anul 2022, a menţionat, marţi, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.

„Salariul minim trebuie să crească, iar astăzi am avut o primă discuţie cu sindicatele şi cu patronatele, pentru a asculta punctele lor de vedere. (…) Am agreat cu partenerii sociali ca săptămâna viitoare să ne întâlnim în Consiliul Naţional Tripartit, astfel încât confederaţiile sindicale şi cele patronale să îşi prezinte şi faţă în faţă propunerile pe care le au cu privire la majorarea salariului minim. După ce vom avea aceste discuţii, vom analiza toate variantele propuse, iar Guvernul va contura o soluţie pe care o vom supune dezbaterii publice”, a notat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a subliniat că majorarea salariului minim trebuie susţinută de economie, pentru evitarea blocajelor ulterioare, preocuparea Guvernului fiind ca în România nivelul de salarizare să fie decent, costul forţei de muncă să înceapă să se apropie de media Uniunii Europene.

Sursa: Agerpres

Comments

comments

Apelează