fbpx

Contact

Ministerul Muncii lansează o bursă a locurilor de muncă pentru românii din diaspora

Ministerul Muncii va organiza, începând cu luna ianuarie, o bursă a locurilor de muncă pentru românii din diaspora, a anunțat ministrul de resort, Marius Budăi. Potrivit acestuia, reprezentanții Ministerului Muncii, cei ai Ministerului Românilor de Pretutindeni și cei ai Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă vor fi prezenți în țările Uniunii Europene pentru a prezenta ofertele de muncă din România, arată Agerpres. În același timp, va fi creată o platformă online cu oferte clare de locuri de muncă venite din partea patronatelor din România.

“Speranța mea este să găsim persoane care să acceadă din străinătate la locuri de muncă din România și să se întoarcă acasă la copiii și la familiile lor”, a afirmat Budăi.

Oficialul MMJS spune că partenerii bursei pentru românii din străinătate vor fi patronatele din domeniul construcțiilor. Guvernul a anunțat că va fixa pentru sectorul construcțiilor un salariu minim brut lunar de 3.000 de lei. În luna august, inclusiv români din diaspora au protestat la București, manifestație în care jandarmii au intervenit în forță.

Recent, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus că dorește limitarea la 5 ani a dreptului de a lucra într-o țară membră a Uniunii Europene (UE), în contextul în care angajații plecați din România, la muncă în Germania, nu se mai întorc ”în veci”, revenind ulterior cu precizări.

Sursa: Agerpres

Comments

comments

Apelează