fbpx

Contact

Ministrul de externe, despre drepturile romanilor din Marea Britanie

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu spune ca va apara drepturile muncitorilor romani din Marea Britanie, in contextul Brexit-ului.

Drepturile romanilor nu vor fi subminate

“Una din liniile rosii pe care nu le vom putea niciodata depasi este cea care se refera la dreptul la libera circulatie si dreptul de munca al cetatenilor romani in Marea Britanie. Din acest punct de vedere, nu poate sa fie niciun mesaj mai putin clar decat acesta (…) Nediscriminatoriu fata de toti cetatenii statelor Uniunii Europene”, a declarat Melescanu.

Negocierile se vor purta la nivel de uniune

Totul se va negocia la nivel de uniune si mesajul central va fi axat pe protejarea muncitorilor din Maria Britanie, intervenindu-se si in alte subiecte, daca va fi necesar.

“Lucrurile se vor negocia de catre Uniunea Europeana (…) Uniunea Europeana nu va negocia drepturile pentru romani, ci pentru drepturile tuturor cetatenilor europeni. Asa se pune problema acuma. In ceea ce ne priveste, evident ca in paralel o sa fim si noi preocupati sa vedem daca sunt si alte modalitati pe care putem sa le rezolvam”, adauga ministrul.

Dupa ce premierul britanic Theresa May a semnat scrisoarea catre Bruxelles care declanseaza iesirea din UE, a inceput numaratoarea inversa pentru stabilirea conditiilor in care Regatul Unit va parasi UE si a viitoarelor relatii pe care le va avea cu statele membre.

 

Sursa: cariereonline.ro

Comments

comments

Apelează