fbpx

Contact

Ministrul Dezvoltarii vrea sa reduca personalul cu 300 de angajati

Ministrul demis si propus la Lucrari Publice, Dezvoltare si Administratie, Ion Stefan, a declarat marti, la audierile din comisiile parlamentare reunite, ca va fi continuat procesul de reorganizare prin reducerea functiilor politice cu 30%, de la 10 la 7, dar si a personalului de executie cu 25%, de la 1.020 la 765. “Vom finaliza procesul de reorganizare a ministerului prin reducerea cu 30% a functiilor politice, de la 10, cate aveau celelalte guverne, la 7, vom reduce cu 30% functiile de conducere, de la 97 la 67 si cu 25% personalul de executie de la 1.020 la 765, scrie Ziare.com.

Am gasit un minister in care numarul demnitarilor, secretarilor de stat, subsecretarilor de stat era atat de mare, ca angajatii ministerului nu mai stiau de la cine sa obtina semnaturi. (…) Intentionam sa organizam concursuri publice si transparente, inclusiv monitorizate cu camere de luat vederi, pentru a ne asigura de eficienta, profesionalism in minister, eliminand sinecurile politice”, a promis Ion Stefan.

Ministrul a adaugat ca va fi continuat “procesul de transparentizare si digitalizare la nivelul tuturor institutiilor subordonate ministerului, ANL, ISC, ANFP”.

“Ministerul este campionul transparentei, MLPDA se afla pe primul loc in randul institutiilor care publica seturi de date deschise in portalul data.gov.ro, realizat si gestionat de Secretariatului General al Guvernului.

Sursa: www.wall-street.ro

Comments

comments

Apelează