fbpx

Contact

Modificări importante privind concediile medicale. Amenzi crescute pentru angajați, angajatori, dar și pentru medici

Românii care lucrează la mai mulți angajatori cu contracte de muncă și care vor să-și ia concediu medical trebuie să aibă în vedere mai multe aspecte. Guvernului României a aprobat un proiect de Ordonanță de Urgență care prevede modificări și completări la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate.

Angajații care au mai multe locuri de muncă și care vor să-și ia concediu medical (pentru boli obișnuite) trebuie să ducă cererea de concediu la toți angajatorii, nu doar la unul singur la care sunt angajați.

Prin OUG 158/2005 se introduc „sancţiuni pentru persoanele care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, care în aceeaşi perioadă în care la unul dintre angajatori prezenta certificat/certificate de concediu medical, la celălalt/ceilalţi angajatori, îşi desfăşoară activitatea curentă”.

Ce amenzi riscă angajații, angajatorii, dar și medicii curanți
Cei în cauză vor fi sancționați cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei.

Pentru angajatori, amenzile vor crește odată cu adoptarea acestui OUG și nu vor mai fi cuprinse între 2.500 lei şi 5.000 lei, ci vor crește de la 3.500 lei la 6.000 lei, se arată în proiectul de OUG.

Sursa: www.wall-street.ro

Comments

comments

Apelează