fbpx

Contact

Modificări OUG 114 pentru constructori: Excepția privind Pilonul II – abrogată, angajații vor plăti contribuția. Noi activități vor avea facilități fiscale

Lucrătorii din construcții vor contribui în continuare la Pilonul II de pensii, conform unei modificări avizate de către deputații din comisia de industrii a Camerei Deputaților. Totodată, activitatea de construcție și întreținere de drumuri, inclusiv firmele de deszăpezire, vor beneficia de facilitățile introduse prin OUG 114/2018 firmelor de construcții. Pentru a intra în vigoare, modificările la OUG 114 trebuie preluate și în raportul final al proiectului de aprobare a ordonanței și votate în plenul Camerei Deputaților. De ce este important: Pentru a stimula domeniul construcțiilor, prin Ordonanța de Urgență (OUG) nr. 114/2018, pe o perioadă de zece ani, până la sfârșitul anului 2028, salariații ai căror angajatori desfășoară activități în domeniul construcțiilor sau în domeniile de producere a materialelor pentru construcții beneficiază de scutire de impozit pe venit, reducerea cu 3,75% a contribuției la sistemul de pensii, scutirea contribuției de sănătate, aceste persoane fiind asigurate la sistemul de sănatate fără plata contribuției.

Mai este important: Veniturile brute lunare din salarii și asimilate salariilor, realizate de persoanele fizice pentru care se aplică scutirea, trebuie să fie cuprinse între 3.000 și 30.000 lei lunar inclusiv și să fie realizate în baza contractului individual de muncă. Pentru angajatori se acordă reducerea cotei de contribuție asiguratorie pentru muncă la 0,3375%.

Sursa: www.profit.ro

Comments

comments

Apelează