fbpx

Contact

Mulți angajați pleacă din firmă în primele 100 de zile. Motivele pentru care își abandonează job-ul și cum pot fi păstrați

21% dintre respondenții la un sondaj au părăsit un loc de muncă în primele 100 de zile de la angajare invocând atmosfera din echipă și managementul defectuos. De asemenea, unul din cinci angajați pleacă spunând că lipsește motivația, nu știe ce are de făcut și nici cum să își ducă la îndeplinire sarcinile.

Majoritatea participanților la studiu provin din departamentele de Resurse Umane ale unor jucători importanți de pe piață. O bună parte dintre persoanele care își dau demisia în primele 100 de zile, o fac din cauza unor carențe de management. 19% dintre respondenți au părăsit o companie pentru că au considerat că s-a ivit o oportunitate mai bună. Totuși, alți 19% dintre cei chestionați au declarat că au plecat pentru că nu știau ce și cum au de făcut, iar doar 14% și-au căutat alte locuri de muncă din cauza salariului nesatisfăcător, conform studiului HPDI.

Pe ultimele locuri printre motivațiile plecării în primele 100 de zile se află lipsa perspectivelor de avansare sau de învățare, precum și un șef prea autoritar, după cum au declarat 7% dintre respondenți, în ambele cazuri.

În ceea ce privește soluțiile prin care ar încerca să stopeze plecarea oamenilor și să crească gradul de retenție, 66% dintre managerii intervievați cred că existența unui plan de carieră bine pus la punct este foarte important pentru a convinge angajații să rămână în companie. Programul flexibil, în proporție de 45%, și mărirea salariilor – cu o pondere de 23% – au fost alte soluții la care s-au gândit managerii.

Sursa: www.profit.ro

Comments

comments

Apelează