fbpx

Contact

Munca, sport periculos pentru români. Potrivit Eurostat, România ocupă locul al doilea în topul ţărilor cu cele mai multe accidente de muncă mortale

Pentru că nu mai avem muncitori calificați, iar în meserii riscante apelăm la amatori, România este fruntașă în Europa atunci când vine vorba de accidentele de muncă. Un raport Eurostat ne plasează pe locul doi în topul ţărilor care au cele mai periculoase locuri de muncă, cu cele mai multe accidente mortale. Autoritățile recunosc fenomenul și trag semnale de alarmă cu privire la situația în care ne aflăm. Prea puțin informați cu privire la riscurile la care se expun, mulți angajați din România cred că atenția este suficientă și îi poate proteja în situațiile limită la care ajung să fie expuși într- o zi de lucru obișnuită. Realitatea însă îi contrazice.

Un raport recent Eurostat arată că în 2017 aproape 5000 de români au suferit un accident la locul de muncă, fapt care ne plasează printre țările care au cele mai periculoase locuri de muncă din Uniunea Europeană.

Dacă vorbim de topul meseriilor periculoase, pe primul loc se află muncitorii în construcții, pompierii și șoferii.

Specialiștii spun că o parte din vină pentru această statistică sumbră o poartă angajatorul.

Aceeași statistică arată că în țara noastră a fost înregistrată în 2016 o rată de incidentă de 6,11 accidente mortale la 100.000 de lucrători. O incidență mai mare decât în România se înregistrată doar în Luxemburg – 10,8 accidente mortale la 100.000 de lucrători.

Sursa: www.stiriletvr.ro

Comments

comments

Apelează