fbpx

Contact

Muncitori care lucreaza 18 ore pe zi, desi sunt platiti cu 1.5 dolari pe ora

Potrivit unui raport al autoritatilor din Qatar, unde va fi gazduit Campionatul Mondial de Fotbal din 2022, companiile responsabile cu constructia arenelor sportive isi exploateaza muncitorii.

La nivel mondial, un muncitor moare la fiecare 15 secunde

Nici la nivel mondial, situatia muncitorilor nu este buna.

La nivel global, la fiecare 15 secunde un muncitor moare, din cauza unui accident la locul de munca sau a unei boli profesionale.

Muncitorii lucreaza si 18 ore pe zi

Muncitorii din Qatar ajung sa lucreze dublu decat permite legea, chiar si 18 ore pe zi.

Unii angajati au lucrat 5 luni consecutiv

Companiile nu au respectat regulile si au exploatat angajatii, obligandu-i sa lucreze fara sa aiba vreo zi libera pe saptamana.

Cele mai mari nereguli au fost in cadrul unei companii care si-a pus angajatii sa lucreze 148 de zile consecutiv, echivalentul a 5 luni.

Plata pe ora este de doar 1.5 dolari

Desi bugetul pentru construirea infrastructurii necesare ajunge la sute de miliarde de dolari, muncitorii care isi risca viata primesc doar 1.5 dolari pe ora.

Mai mult, in ciuda acestor probleme, autoritatile din Qatar au redus bugetul Campionatului Mondial la jumatate pentru a asigura “un control mai bun si o mai buna desfasurare a lucrarilor”.

Peste 7.000 de muncitori isi vor pierde viata

Modul de exploatare al angajatilor nu este un subiect nou, din pacate. Potrivit unei statistici a ITUC (International Trade Union Conferderation, 7.000 de muncitori isi vor pierde viata pana la primul meci al Campionatului Mondial.

Se pare insa, ca situatia era si mai grava inainte

Compania care a inceput studiile acum un an, mentioneaza ca situatia s-a imbunatatit considerabil fata de perioada de inceput a proiectelor derulate cu ocazia Campionatului Mondial din 2022.

 

 

Sursa: wall-street.ro

Comments

comments

Apelează