fbpx

Contact

Un semnal de alarma pentru romani

Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a tras un semnal  de alarma, referitor la romani.

Romanii trebuie sa fie patrioti activi, e de parere Ministrul Muncii

In cadrul unui eveniment organizat la Parlament, Dragos Pislaru a sfatuit romanii sa treaca de la un „patriotism de stare de spirit” la unul activ, prin investitii in tara si implicarea intr-o agenda orientata spre comunitati.

“Inseamna ca impreuna cu Guvernul sa trecem de la o atitudine pasiva de dispecerat de beneficii sociale unde tinem o masa electorala de manevra prin tot felul de alocatii si indemnizatii la servicii sociale, la a intelege nevoile oamenilor si a intelege un lucru critic pentru care eu, ca ministru, trebuie sa insist: fara o tara in care sa avem un concept de incluziune sociala si sa activam oameni care sunt intr-adevar in nevoie, nu vom putea progresa. Nu vom putea progresa numai cu Bucuresti, Cluj, Timisoara.”, subliniaza Ministrul Muncii.

Neincrederea sta in calea progresului

Dragos Pislaru e de parere ca lipsa de incredere face din romani o “suma de indivizi, un tesut social desirat”.

Acesta crede ca exista un nucleu sudat in comunitati, iar urmatorul pas este transformarea lui intr-o natiune unita de aceleasi aspiratii.

“Nu e nevoie sa avem 50% plus 1 din populatia Romaniei ca sa putem schimba Romania. Este nevoie de oameni care sa inspire si sa ii viralizeze si pe ceilalti intr-un efort de transformare a acestei tari in care relatia cu diaspora nu e un eveniment exceptional, ci este normalitate“, a mentionat Ministrul.

 

Sursa: agerpres.ro

Comments

comments

Apelează