fbpx

Contact

Nemții cer săptămâna de lucru de patru zile, pentru a salva mii de locuri de muncă din industria auto

Codul muncii

Uniunea IG Metall, cel mai mare sindicat german, consideră că o săptămână de lucru mai scurtă ar putea ajuta la prevenirea concedierilor în masă. Sindicaliștii au făcut această propunere înainte de următoarea rundă de negocieri colective care va începe anul viitor, scrie ziare.com. Săptămâna mai scurtă va fi „răspunsul la schimbările structurale în sectoare precum industria auto. Locurile de muncă din industrie pot fi păstrate, în loc să fie anulate”, a declarat Jorg Hoffman, președintele sindicatului IG Metall, care reprezintă muncitorii de la producătorii auto majori, precum Audi, BMW și Porsche.

Industria auto din Germania susține în jur de 830.000 de oameni și contribuie cu aproximativ 5% din Produsul Intern Brut (PIB) al țării.

Industria auto din Germania, unul dintre pilonii economiei țării, suferă o transformare majoră generată de mobilitatea electronică, stimulată de îngrijorările legate de schimbările climatice, precum și de creșterea automatizării și digitalizării. De asemenea, deși prezintă semne de redresare, sectorul a fost și el lovit de criza financiară indusă de pandemie.

Sursa: www.wall-street.ro

Comments

comments

Apelează