fbpx

Contact

NN – demiterea directorului general si o amenda de 750.000 de lei

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a emis un comunicat de presa prin care a anuntat ca a luat masuri impotriva NN, in contextul scandalului nationalizarii pensiilor private.

NN a avertizat 300.000 de clienti privind pericolul nationalizarii pensiilor private

“In ultimele saptamani, au existat discutii in spatiul public, cu privire la o eventuala decizie de nationalizare a fondurilor de pensii private. Drepturile tale de participant la Pilonul II pot fi influentate de decizii politice precum inghetarea valorii procentului din venitul brut aferent contributiei la fondul de pensii, blocarea partiala sau integrala a virarii acestei contributii sau nationalizarea sumelor acumulate pana acum in conturile viitorilor pensionari. De aceea, este important sa urmaresti permanent ce se intampla cu pensia ta si sa te implici activ in demersurile de economisire suplimentara pentru un trai decent la batranete”, arata newsletter-ul companiei.

S-a decis sanctionarea NN cu 1% din capital

Consiliul ASF a decis amendarea NN cu 1% din capital, respectiv 750.000 de lei, demiterea directorului general, Raluca Ioana Georgiana Tintoiu si sanctionarea acesteia cu o amenda contraventionala in valoare de 100.000 de lei.

Seful ASF ar putea fi demis

Seful ASF, ar putea fi si el demis, potrivit lui Liviu Dragnea: “Ceea ce a facut aceasta companie de asigurari olandeza ING putea sa faca intr-o colonie si nu intr-o tara ca Romania. Nu poti sa generezi un asa scandal din nimic. ASF-ul sa ii sanctioneze foarte dur.

Daca Parchetul General nu se autosesizeaza, si nu am mari sperante pentru ca au alte preocupari, vom face si aici o comisie de ancheta parlamentara care sa cheme pe toti cei implicati si sa ne spuna aceasta companie de unde a primit aceasta informatie. Nu putem lasa lucrurile asa”, a declarat Liviu Dragnea.

 

Sursa: legestart.ro

Comments

comments

Apelează