fbpx

Contact

Noul ministru de Finante nu exclude revenirea la impozitarea progresiva

Noul ministru al Finantelor, Eugen Teodorovici, nu exclude revenirea la impozitarea progresiva, daca aceasta masura “are o logica” si daca se va dovedi ca este o masura mai buna pentru romani.

“Nu exclud revenirea la impozitarea progresiva, daca are o logica. Nu se aplica daca nu este mai buna pentru romani. Nu voi aplica niciodata ceva care sa fie contestat de mediul de afaceri, de simpli contribuabili”, a afirmat Teodorovici, luni, dupa audierea din comisiile de specialitate ale Parlamentului, citat de News.ro.

Ministrul va analiza toate propunerile, inclusiv cea legata de introducerea impozitului global, despre care a precizat ca nu va fi implementata in acest an.

Cota unica de 16% a fost introdusa in Romania in 2005 si de atunci social-democratii au adus in discutie in mai multe randuri renuntarea la ea. In primul program de guvernare al PSD, cu care a castigat alegerile, se preciza ca toate venuituriele sub 2.000 de lei nu vor fi impozitate deloc, iar celor peste 2.000 de lei li se va aplica o cota de 10%.

Sursa: news.ro

Comments

comments

Apelează