fbpx

Contact

Numai 63.000 de români şi-au făcut cont online la Casa de Pensii, ca să vadă dacă angajatorii le-au plătit contribuţia şi ce stagiu au realizat

Din 2013 până acum, puţin peste 63.000 de oameni şi-au făcut cont online pe portalul Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP), ca să afle ce stagiu de cotizare au realizat la sistemul asigurărilor sociale până acum şi ca să verifice dacă angajatorii pentru care au lucrat până acum le-au şi plătit, pe toată durata derulării contractului de muncă, contribuţia la pensie, reţinută din salariu.

Majoritatea oamenilor care şi-au făcut cont pe portalul Casei de Pensii sunt din Bucureşti, Dolj, Mureş, în această succesiune, au spus pentru Economica oficialii CNPP.

Începând din anul 2013, românii îşi pot crea, pe site-ul Casei Naţionale de Pensii Publice, cont online ca să afle care dintre angajatorii pentru care au lucrat până acum le-au şi virat la sistemul public de pensii contribuţia de asigurări sociale, reţinută din salariu.

Punctual, după ce vă creaţi cont pe site-ul Casei de Pensii puteţi vedea online, în timp real:

date din carnetul dumneavoastră de muncă;
stagiile anuale şi lunare de cotizare la pensii, începând din aprilie 2001 (câte puncte aţi realizat la pensie, până acum);
informații din declarațiile D112 (declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate) depuse de angajatorii pe care i-aţi avut până acum.Mai precis, veţi afla numele angajatorilor care au virat pentru dumneavoastră, până acum, contribuţia de asigurări sociale (CAS), precum şi venitul brut la care au plătit CAS.

informații referitoare la viramentele la Pilonul II de pensii.

În total, 63.251 de oameni şi-au făcut, din 2013 până acum, cont online pe portalul CNPP, au spus pentru Economica oficialii instituţiei.

Cei mai mulţi sunt din: Bucureşti (7.249 de oameni), Dolj (3.656 de persoane), Mureş (3.466 de oameni), Constanţa (2.967 de oameni), Iaşi (2.664 de oameni), Braşov (2.642 de persoane), Bihor (2.172 de persoane), Brăila (1.683 de persoane), Maramureş (1.607 persoane), Galaţi (1.582 de oameni), ne-a răspuns Casa Naţională de Pensii.

Persoanele care doresc sa isi faca cont la CNPP trebuie sa completeze formularul din link-ul urmator: https://www.cnpp.ro/web/guest/completare-formular-de-acces-online

Sursa: www.economica.net

Comments

comments

Apelează