fbpx

Contact

Numărul mediu de ore lucrate pe săptămână de angajaţii din Uniunea Europeană

Românii sunt depăşiţi de slovaci (40,2 ore), cehi (40,5 ore), polonezi (40,7 ore), bulgari (40,8 ore), şi greci, care deţin recordul, cu 42,2 ore muncite pe săptămână. Media europeană este de 37,1 ore.
Un român lucrează în medie 39,8 ore pe săptămână, cu aproape trei ore mai mult decât media europeană, arată un studiu realizat de Eurostat.
Astfel, în termeni de ore pe care le petrec la serviciu, românii mai sunt depăşiţi de slovaci (40,2 ore), cehi (40,5 ore), polonezi (40,7 ore), bulgari (40,8 ore) şi greci, care deţin recordul, cu 42,2 ore muncite pe săptămână. Media europeană este de 37,1 ore.
Pe de altă parte, cei care au cel mai lejer program de lucru sunt olandezii, care stau la job numai 30,1 ore pe săptămână.
În numărul de ore indicate de Eurostat este inclus timpul pe care un angajat îl face pe drum de acasă până la serviciu, dar şi pauzele de masă şi orele suplimentare lucrate, plătite sau nu.
În România, managerii sunt de părere că biroul trebuie să fie cât mai apropiat de casa angajaţilor, pentru că, spun ei, un timp mai mare de jumătate de oră petrecut pe traseul până la serviciu este contraproductiv.
„Angajaţii nu vor să facă mai mult de 30 de minute până la serviciu, pentru că asta le scade productivitatea, ceea ce se traduce în costuri pentru angajator. De aceea, încercăm să le oferim în apropierea biroului şi o sală de sport, o grădiniţă, un coafor, spălătorie, pentru a le facilita viaţa cotidiană“, spunea recent Antoniu Panait, managing director al Vastint România, dezvoltatorul proiectului de birouri Timpuri Noi Square din Bucureşti.
Sursa: Ziarul Financiar

Comments

comments

Apelează