fbpx

Contact

O companie lanseaza cel mai mare program de recrutare a femeilor care au luat o pauza profesionala

Vodafone lanseaza un program de recrutare a femeilor care au iesit de mai multi ani, din campul muncii.

Programul va acoperi 26 de tari

Programul ReConnect va acoperi 26 de tari, printre care si Romania, si urmareste readucerea in campul muncii a femeilor care, in cele mai multe cazuri, au luat o pauza de cariera pentru a se ocupa de familie.

Acesta va include:

  • activitati de recrutare si de informare a femeilor care si-au intrerupt temporar cariera;
  • programe de pregatire pentru redobandirea si imbunatatirea abilitatilor profesionale pentru a ajuta femeile sa reintre in campul muncii;
  • programe pentru managerii care recruteaza, pentru a-i ajuta pe acestia sa constientizeze si sa depaseasca eventualele prejudecati.

 96 de milioane de femei calificate, cu varste intre 30 si 54 de ani au luat o pauza

Cercetarea economica efectuata de KPMG, arata ca la nivel mondial, 96 de milioane de femei calificate cu varste cuprinse intre 30 si 54 de ani, au luat o pauza de cariera.

Dintre acestea, 55 de milioane au avut pozitii de conducere de nivel mediu si superior.

Femeile au declarat ca este nevoie de mai mult sprijin pentru reintegrarea lor in piata muncii

Potrivit unui studiu GfK, 80% dintre respondente au declarat ca este nevoie de mai mult sprijin pentru femeile care vor sa se intoarca la munca.

Majoritatea si-ar dori un program flexibil sau cu jumatate de norma.

Se urmareste recrutarea a 1.000 de noi angajate

Se urmareste recrutarea a 1.000 de noi angajate de-a lungul unei perioade de trei ani. Dintre acestea, 500 vor fi angajate pe posturi de conducere si 500 vor fi pe posturi ce presupun interactiunea cu clientii.

“Angajamentul nostru este sa atragem oameni care provin din comunitati si societati diferite, iar ambitia noastra de a fi unul dintre cei mai buni angajatori din lume pentru femei are un rol central in acest demers. Companiile adeseori depun eforturi pentru a recruta si a mentine femei in roluri de conducere. Inovatii precum politica noastra globala privind maternitatea si noul nostru program ReConnect ne diferentiaza in randul femeilor care fac parte din echipa noastra in prezent si in viitor”, declara Vittorio Colao, Chief Executive Vodafone Group.

 

Sursa: capital.ro

Comments

comments

Apelează