fbpx

Contact

O companie recruteaza disponibilizati si refugiati

Schimbarile din ultima perioada din piata muncii si mai ales deficitul de personal, provoaca angajatorii sa schimbe strategia de recrutare.

Addeco vrea sa recruteze 500 de persoane

Addeco, cea mai mare companie de recrutare din Romania, planuieste sa recruteze 500 de angajati proprii calificati in diverse meserii, care sa fie la dispozitia clientilor. In procesul de recrutare sunt urmarite si persoanele disponibilizate sau refugiatii.

Pana acum, numarul angajatilor proprii nu depasea 200 de persoane, desi compania plaseaza anual mii de  persoane in piata muncii.

Angajatii vor fi recrutati in cele 15 orase in care compania are sedii.

“Ne propunem sa angajam pana la final de an 500 de persoane, care se vor adauga celor 200 de angajati existenti in compania Adecco. Vorbim in special despre tehnicieni sau personal cu certificari de sudori, motostivuitoristi, operatori CNC, pe care ii vom angaja in companie si le vom da un salariu mai mare decat exista pe piata”, declara Florin Godean, country manager Adecco.

Angajatii vor sta acasa si vor fi platiti, daca nu sunt job-uri

Salariile vor fi cuprinse intre 2.500 si 4.500 de lei net iar angajatii vor putea sta acasa, in cazul in care nu este niciun job disponibil intr-o zi.

“Angajatii vor veni in fiecare zi la noi la sediu, iar noi vom intreba partenerii cu care lucram daca au nevoie de serviciile lor in ziua respectiva. Daca nu va fi nevoie de ei, vor putea sta acasa in ziua respectiva”, a adaugat Godean.

Modelul este o solutie pentru absenteism

Pentru a acoperi cererile clientior, compania a decis sa foloseasca aceasta strategie, functionala in alte tari precum Franta, Japonia sau Italia.

“Desi nu mai vorbim de o piata imprevizibila in Romania, ci, din contra, de o piata foarte previzibila, partea imprevizibila vine din partea candidatilor, pentru ca nu stii cine iti vine la munca a doua zi, iar absenteismul are loc chiar si in cazul angajatilor cu contracte nedeterminate. De exemplu, un angajator cu 100 de angajati are la munca efectiv, in prezent, doar 80 de oameni, iar problema lui cea mai mare este absenteismul. (…) Scopul nostru este acela de a acoperi acest absenteism”, a precizat Florin Godean.

 

Sursa: wall-street.ro

Comments

comments

Apelează