fbpx

Contact

O noua intalnire cu liderii sindicatelor din Politie

Chiar daca ministrul Afacerilor Interne, ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social si secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, s-au intalnit sambata, la Palatul Victoria, cu liderii sindicatelor care au protestat in fata sediului MAI si in fata Guvernului, astazi va avea loc o noua intalnire.

Carmen Dan a subliniat ca s-a angajat sa gaseasca o solutie

Ministrul Afacerilor Interne a declarat ca respecta dreptul politistilor de a protesta pentru a aduce in lumina reflectoarelor diferentele, insa este nevoie de mai mult timp pentru identificarea surselor de finantare si a modalitatilor de aplicare a solutiilor.

“Am mai discutat cu sindicatele din Politie si in saptamanile trecute. Nu suntem aici pentru a deconta noi ce nu s-a facut in trecut. Am deschiderea si dorinta de a schimba lucrurile in bine. Impreuna trebuie sa gasim solutii. Va asigur ca fac parte dintr-un guvern care pune in practica exact ce a promis”, declara ministrul Afacerilor Interne.

Se asteapta ca Legea salarizarii unitare sa rezolve problemele

“Cunoastem discrepantele, care s-au creat in ultimii ani in domeniul salarizarii si toti trebuie sa intelegem ca aceste probleme nu pot fi rezolvate deodata, fara a afecta semnificativ bugetul. Prin legea salarizarii unitare, aceste disfunctionalitati vor fi solutionate, si se vor indrepta toate inechitatile salariale din sistem”, adauga Carmen Dan.

Aceasta a subliniat ca 80.000 de persoane au beneficiat de aplicarea HG nr. 1/2017 

In cadrul intalnirii, Carmen Dan a subliniat ca pana acum, aproape 80.000 de oameni au beneficiat de aplicarea HG nr. 1/2017 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat.

O noua intalnire este programata astazi

Pentru a discuta despre doua propuneri de amendamente la OUG 9/2017, cu privire la sporul de permanenta si acordarea unui procent de 100% pentru munca prestata in zilele de repaus saptamanal si sarbatori legale, oficialii ministerului se vor intalni astazi cu liderii sindicatelor.

 

Sursa: wall-street.ro

Comments

comments

Apelează