fbpx

Contact

Oraşul din România care este în topul preferinţelor tinerilor care s-ar muta pentru un job

Municipiul Cluj-Napoca se află pe primul loc în topul preferinţelor tinerilor de a se muta într-un alt oraş pentru un loc de muncă, relevă un sondaj de opinie realizat Târgul de Cariere, cel mai mare eveniment de recrutare din România. Potrivit unui comunicat al Târgului de Cariere, în sondajul realizat, Cluj-Napoca este urmat de Bucureşti şi Sibiu.
”Cluj-Napoca se află pe primul loc într-un top al preferinţelor tinerilor de a se muta într-un alt oraş pentru un loc de muncă. Concluzia este dată de sondajul de opinie realizat în această primăvară de Târgul de Cariere, cel mai mare eveniment de recrutare din România. Preferinţele celor chestionaţi în ceea ce priveşte oraşele din ţara noastră în care ar fi dispuşi să se mute pentru un job sunt clare: pe primul loc este Cluj-Napoca (46% dintre respondenţi l-ar alege), urmat la mare distanţă de Bucureşti (17%), iar apoi Sibiu (8%), Braşov (7,5%), Timişoara (5,9%), iar pe ultimele locuri se situeazăOradea, Iaşi, Târgu-Mureş, Alba Iulia, Constanţa şi Arad”, se arată în documentul citat.

Reprezentanţii Târgului de Cariere au subliniat că participanţii la sondaj au fost întrebaţi şi ce i-ar motiva să se mute pentru un loc de muncă într-o altă localitate. Astfel, 77% consideră că locul de muncă trebuie să fie în domeniul lor de interes, 67% doresc posibilităţi de promovare, 55% consideră un salariu mai mare drept criteriu definitoriu care i-ar determina să se reloce, iar 47% au afirmat că doresc şi locuinţă de serviciu. ”Când vine vorba de beneficiile oferite de angajator, pe lângă cele salariale, participanţii la Târgul de Cariere au afirmat că cele mai importante sunt: concediul plătit în străinătate; asigurare de sănătate privată; sală de relaxare la birou; posibilitatea de a lucra de la distanţă; transport asigurat sau decontarea costurilor; abonament la sala de sport; posibilitatea de a cumpăra acţiuni la firma respectivă (în această ordine a preferinţelor)”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, 76% dintre respondenţi au afirmat că nu contează unde se angajează, atâta timp cât li se oferă un salariu mai mare, iar, în acelaşi timp, pentru 51% dintre cei chestionaţi este mai important prestigiul locului de muncă decât salariul.

”Când vine vorba de ore suplimentare petrecute la birou, 57% ar accepta acest lucru dacă i-ar ajuta în dezvoltarea personală, iar 39% pentru recompensă financiară. Abia 4% ar rămâne peste program, pe motiv că <<aşa se face>>”, au menţionat reprezentanţii Târgului de Cariere.

Sondajul a fost realizat de Târgul de Cariere, în perioada 9 martie – 3 mai, în Iaşi, Sibiu, Braşov, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Oradea şi Alba-Iulia, oraşe unde s-a desfăşurat evenimentul de recrutare în această primăvară, pe un eşantion de 1.926 de persoane.

Târgul de Cariere se desfăşoară de 12 ani în mai multe oraşe din România, dar şi în Chişinău, Republica Moldova.

Sursa: Ziarul Financiar

Comments

comments

Apelează