fbpx

Contact

Orban, după discuţii privind salariul minim: Patronatele susţin în cea mai mare parte propunerea noastră. Sindicatele au venit cu propuneri pe care le analizăm, dar vor sta la baza discuţiilor ulterioare privind mecanismul legal pentru creşterea salariului minim

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, după discuţii privind salariul minim, că patronatele susţin în cea mai mare parte propunerea Guvernului. “În ceea ce priveşte sindicatele au venit cu nişte propuneri pe care le analizăm, dar ele vor sta mai degrabă la baza discuţiilor ulterioare pe care le vom avea în cursul anului viitor pentru a defini mecanismul legal prin care se va stabili creşterea salariului minim”, a spus el. Întrebat dacă s-a ajuns la o concluzie privind salariul minim după discuţia de marţi cu patronatele şi sindicatele, Orban a spus: “Sigur că patronatele susţin în cea mai mare parte propunerea noastră, în ceea ce priveşte sindicatele au venit cu nişte propuneri care le analizăm, dar ele vor sta mai degrabă la baza discuţiilor ulterioare pe care le vom avea în cursul anului viitor pentru a defini mecanismul legal prin care se va stabili creşterea salariului minim”.

“Am reţinut dorinţa unora de a ne baza pe prognoze pe anul care urmează. Sigur că de multe ori prognozele, vă dau numai un exemplu: bugetul pe 2019 a fost construit pe o prognoză de creştere economică de 5,5 la sută şi în realitate creşterea economică pe 2019 probabil va fi în jur de 4 la sută”, a afirmat Orban.

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează