fbpx

Contact

Ordinul Ministrului privind acordarea unor drepturi de natura salariala, stabilite in favoarea personalului

Ministerul Afacerilor Interne a lansat in dezbatere publica, Ordinul Ministrului privind procedura de efectuare a platii sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti, avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala, stabilite in favoarea personalului.

Plata sumelor datorate se face in 5 transe

Plata, datorata in temeiul titlurilor devenite executorii in perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2017, avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala personalului Ministerului Afacerilor Interne, se realizeaza esalonat, in 5 transe.

Sumele datorate sunt aferente drepturilor de natura salariala sau platii de daune-interese moratorii

Sumele datorate sunt aferente drepturilor de natura salariala actualizate cu indicele preturilor de consum, stabilit de Institutul National de Statistica, precum si platii de daune-interese moratorii.

Ordonatorii de credite comunica esalonarea platii

Ordonatorii de credite care asigura plata sumelor datorate comunica beneficiarilor esalonarea, potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 99/2016 si procedurii stabilite in ordin.

Contributiile se stabilesc in conformitate cu prevederile Legii nr. 227/2015

Contributiile sociale obligatorii si impozitul aferent platii sumelor datorate se stabilesc in conformitate cu prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare si avand in vedere normele metodologice de aplicare a Codului fiscal, aprobate prin HG nr. 1/2016, cu modificarile si completarile ulterioare.

 

Sursa: mai.gov.ro

Comments

comments

Apelează