fbpx

Contact

Parlamentul a decis majorarea salariilor pentru unii angajati de la stat, cu cresteri si de 100%

Parlamentul a modificat Legea privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, astfel incat salariile personalului din cadrul Institutului pentru studierea problemelor minoritatilor nationale se vor majora cu 100%, iar angajatii Bibliotecii Academiei Romane cu 30% mai mult.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, vineri, prin vot online, in calitate de for decizional, un proiect de lege care modifica Legea Salarizarii, astfel incat de luna viitoare, salariile de baza de care beneficiaza personalul din cadrul Institutului pentru studierea problemelor minoritatilor nationale se majoreaza cu 100%, in plina criza.

De acelasi tratament beneficiaza si anagajatii din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier – I.S.C.T.R., Autoritatii Rutiere Romane si Autoritatii Navale Romane, ale caror salarii vor fi mai mari cu 20% fata de nivelul acordat pentru luna decembrie 2019, incepand cu luna mai.

Totodata, personalul din cadrul bibliotecilor nationale sau de importanta nationala, Bibliotecii Academiei Romane, precum si din cadrul muzeelor de importanta nationala vor primi un avans de 30% la salarii, incepand cu luna august a acestui an.

Legea a fost publicata in Monitorul Oficial, urmand sa intre in vigoare din 9 aprilie.

Sursa: www.ziare.ro

Comments

comments

Apelează