fbpx

Contact

Parlamentul European va dezbate azi care sunt cele mai bune soluții pentru protejarea muncitorilor transfrontalieri și sezonieri

Comitetul pentru Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale a Parlamentului European urmează să se întrunească marți și să discute despre posibile încălcări ale legislației europene cu privire programul de lucru, sănătatea și siguranță la serviciu a muncitorilor transfrontalieri, informează instituția pe pagină sa oficială.

În urmă unor rapoarte zguduitoare cu privire la situația precară cu care au de-a face sute de mii de muncitori transfrontalieri și sezonieri, membrii Parlamentului European se vor întâlni pentru a dezbate cu: Josip Aladrović, ministrul croat al Muncii, Nicolas Schmit, comisarul european pentru Locuri de muncă și Drepturi Sociale și Jordi Curell Gotor, directorul interimar al Autorității Europene a Muncii cum să protejeze mai bine drepturile, sănătatea și siguranța acestor muncitori foarte necesari în timpul actualei pandemii de coronavirus. Muncitorii din România și din alte state din Europa de Est asigura o forță de muncă vitală pentru fermele din Germania, Franța și alte state, asigurând securitatea alimentară pe tot cuprinsul Europei. Alți muncitori, cum sunt de exemplu cei din Slovacia, asigura servicii de asistență de lungă durata pentru bătrânii din Austria și din alte state europene, se mai specifică în comunicatul Parlamentului European. Comisia European a trasat regulamente pentru ca să se asigure că muncitorii navetiști din interiorul Uniunii Europene, care au fost catalogați drept vitali pentru lupta împotriva pandemiei de Covid-19, pot să ajungă la locurile lor de muncă. Sectorul agroalimentar este considerat drept unul cheie în aceste regulamente ale CE, în special partea reprezentată de muncitorii cu activități sezoniere.

Europarlamentarii vor examina situația acestora pentru a vedea dacă, după cum a fost relatat, există sau nu măsuri de siguranță cu privire la infectarea cu Covid-19 și dacă le sunt respectate drepturile în conformitate cu legislația Uniunii Europene privind programele de lucru, de pauză și cu privire la salariile pe care le primesc.

Sursa: www.economica.net

Comments

comments

Apelează