fbpx

Contact

Partidele revin cu un nou proiect prin care sa acorde pensii speciale alesilor locali

Partidele politice se gandesc la un nou proiect de lege prin care sa acorde pensii speciale alesilor locali. Chiar daca o lege asemanatoate, adoptata in 2016, a fost declarata in doua randuri neconstitutionala, parlamentarii, cu exceptia USR si ALDE, au depus saptamana trecuta o noua initiativa in acest sens.

Potrivit propunerii legislative initiate de 21 de parlamentari de la PSD, PNL, PMP si UDMR, beneficiarii viitoarelor pensii speciale ar urma sa fie primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii de Consilii Judetene.

Respectiva lege ar urma sa se aplice de la 1 ianuarie 2019, iar de pensii speciale nu vor beneficia alesii locali care au fost condamnati pentru fapte de coruptie, nici cei care sunt urmariti penal sau au fost trimisi in judecata pentru acte si fapte savarsite in exercitarea functiilor, pana la achitarea lor definitiva.

Mai mult, suma pe care ar urma sa o primeasca un ales local iesit la pensie este in functie de salariul minim si de numarul de mandate detinute. Pensia speciala reprezinta 25 la suta din salariul minim pentru un mandat, 50 la suta din salariul minim pentru doua mandate si 75 la suta pentru trei mandate.

Concret, un ales local care are doar un mandat intreg ar urma sa primeasca 475 de lei pe luna, unul cu doua mandate – 950 de lei, iar unul cu trei sau mai multe mandate – 1.425 de lei.

Pensia speciala se va putea cumula cu orice alt tip de pensie sau venit, singurele conditii pentru a beneficia de ea fiind indeplinirea varstei de pensionare si nealegerea pentru un nou mandat de primar, viceprimar, presedinte sau vicepresedinte de Consiliu Judetean.

Sursa: wall-street.ro

Comments

comments

Apelează