fbpx

Contact

Pensia specială a funcţionarului public parlamentar, actualizată cu majorarea salariului

Senatul a adoptat, luni, tacit, un proiect legislativ iniţiat de parlamentarii PSD Florin Iordache, Şerban Nicolae şi Eugen Nicolicea, prin care pensia specială a funcţionarului public parlamentar se actualizează cu majorarea salariului de bază. Nota de adoptare tacită a proiectului legislativ pentru completarea Legii nr.7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar a fost împlinită la data de 12 februarie, astfel senatorii au adoptat proiectul legislativ fără vot şi dezbatere.

„Pentru beneficiarii pensiei de serviciu stabilite în temeiul art 73.1 din Legea nr 7/2006 privind statutul funcţionatului public parlamentar, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, calculată până la intrarea în vigoare a dispoziţiilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr 59/2007 privind modificarea şi completarea unor acte din domeniul pensiilor de serviciu, pensia de serviciu se actualizează cu majorarea salariului de bază de care beneficiază funcţionarul public parlamentar aflat în activitate, cu acelaşi nivel de salarizare şi pe aceeaşi funcţie publică, în procent stabilit prin acte normative”, prevede completarea adusă articolului 73 din Legea nr 7/2006 privind statutul funcţionatului public parlamentar.

Prevederile se aplcă şi persoanelor care beneficiază de pensia de serviciu actualizată în temeiul unei hotărâri judecătoreşti, potrivit iniţiativei legislative. Iniţiatorii proiectului de lege sunt trei parlamentari social-democraţi, anume Florin Iordache, Eugen Nicolicea şi Şerban Nicolae.

Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr 7/2006 privind statutul funcţionatului public parlamentar, a fost adoptat tacit de Senat, ca primă Cameră sesizată.

Sursa: Mediafax

Comments

comments

Apelează