fbpx

Contact

Pensionarii anunţă că vor continua să protesteze pentru a determina Guvernul să anuleze îngheţarea pensiilor

Federaţiile pensionarilor anunţă că vor folosi în continuare toate formele legale de protest pentru a determina Guvernul să anuleze hotărârea privind îngheţarea pensiilor în 2020, conform unui comunicat remis, vineri, AGERPRES.

“Federaţia Naţională a Pensionarilor din România protestează împotriva hotărârii Guvernului de a nu majora pensiile în 2021, îngheţându-le, şi cere să se reconsidere această hotărâre nedreaptă.(…) Federaţia noastră, Uniunea Generală a Pensionarilor şi Federaţia Unirea vor continua să acţioneze, folosind toate formele legale de protest, pentru a determina Guvernul să anuleze hotărârea de îngheţare a pensiilor în acest an”, se menţionează în comunicatul FNPR.

Reprezentanţii Federaţiei semnalează că pensionarii reprezintă unul dintre grupurile sociale cele mai afectate de sărăcie, în condiţiile în care peste 30% dintre pensionari au venituri lunare lunare mai mici decât pragul sărăciei.

“Hotărârea privind îngheţarea pensiilor, în condiţiile în care în 2021 costul traiului a crescut, reprezintă de fapt o hotărâre de adâncire a sărăciei pensionarilor”, susţin aceştia.

Totodată, reprezentanţii pensionarilor afirmă că argumentele prezentate privind lipsa resurselor financiare, care ar permite majorarea pensiilor conform legislaţiei în vigoare, sunt respinse, deoarece “nu lipsa resurselor, ci modul defectuos în care sunt gospodărite finanţele ţării şi mai ales lipsa voinţei politice a guvernanţilor reprezintă cauza a ceea ce pensionarii trăiesc azi”.

Sursa: Agerpres

Comments

comments

Apelează