fbpx

Contact

Peste 100.000 de contracte part-time, desființate în ultima săptămână

concediere

În ultima săptămână s-au desființat 108.000 de contracte part-time, potrivit datelor obținute de Euronews de la Inspecția Muncii, adică aproape 15% din numărul total al contractelor de acest fel înregistrate în România. Patronii unor firme mici au recurs la această soluție din cauza suprataxării contractelor part-time, care a intrat în vigoare luni.

Consultanții fiscali atrag atenția că sunt situații în care toți angajatorii unei persoane care are mai multe contracte part-time trebuie să plătească taxe majorate.

În ultima săptămână s-au desființat 108.000 de contracte part-time, potrivit datelor obținute de Euronews de la Inspecția Muncii, adică aproape 15% din numărul total al contractelor de acest fel înregistrate în România.

Patronii unor firme mici au recurs la această soluție din cauza suprataxării contractelor part-time, care a intrat în vigoare luni. Consultanții fiscali atrag atenția că sunt situații în care toți angajatorii unei persoane care are mai multe contracte part-time trebuie să plătească taxe majorate.

În România au rămas mai puțin de un milion de contracte cu timp parțial
În acest moment, în România au rămas mai puțin de un milion de contracte cu timp parțial, 958, mai exact. În urmă cu exact o săptămână erau active 1 milion 103 mii aproape. Antreprenorii mici nu au putut susține în toate cazurile creșterea contribuțiilor pentru astfel de contract.

Sursa: www.euronews.ro

Comments

comments

Apelează