fbpx

Contact

Peste 100 de mineri de la Lupeni au refuzat intrarea în subteran

Peste 100 de mineri de la Lupeni au refuzat să intre, joi dimineața, în subteran. Nemulțumirile acestora sunt de natură salarială. Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Samuel Dioane, negociază cu minerii. Acțiunea aceasta era una despre care în mediul mineresc se vorbește încă de luni.

130 de angajați adunați în sala de pontaj
Au rămas la suprafață. Cei 130 de mineri, care ar fi trebuit să înceapă munca joi la ora 6, au refuzat intrarea în subteran. Primele informații arată că minerii și-au manifestat astfel nemulțumirea față de neîncasarea integrală a salariilor, dar și a unor drepturi cuvenite prin contractul colectiv de muncă.

Potrivit administratorului special al CEH, Cristian Roșu, angajații au fost anunțați de miercuri de liderii de sindicat că plățile restante vor fi făcute în cursul zilei de vineri.

De ce vineri și nu joi? Administratorul special susține că doar azi – joi au intrat banii în trezorerie.

Sindicaliștii au cerut în urmă cu câteva zile demisia conducerii CEH pentru o serie de probleme care vor culmina cu falimentarea industriei miniere, dar și a sistemului energetic ”autohton” din județul Hunedoara.

Problemele CEH sunt tărăgănate și create de un management ineficient generat de lipsa unei strategii coerente. Și asta pentru că în acest domeniu cuvântul de ordine a fost corupție și subminarea a independențâei energetice naționale.

Sursa: Gazeta de dimineata

Comments

comments

Apelează