fbpx

Contact

Peste 11.000 de pensionari hunedoreni din minerit şi siderurgie vor beneficia de recalcularea pensiilor

Peste 11.000 de pensionari hunedoreni din minerit şi siderurgie vor beneficia de recalcularea pensiilor, stabilită prin amendamentele adoptate de Camera Deputaţilor la Legea sistemului unitar de pensii publice, a declarat, joi, preşedintele PSD Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor, unul dintre iniţiatorii propunerii legislative. Potrivit acestuia, noul act normativ elimină unele interpretări legate de aplicarea legii în ceea ce priveşte persoanele care au lucrat în grupele I şi II de muncă, cum este şi cazul pensionarilor care şi-au desfăşurat activitatea în sectoarele de minerit şi siderurgie ale judeţului Hunedoara.

“În noua formulă, legea repară inechităţile în ceea ce priveşte calculul pensiilor minerilor, siderurgiştilor şi a altor categorii de salariaţi care au fost încadraţi în grupele I şi II de muncă”, a declarat, pentru AGERPRES, deputatul Laurenţiu Nistor.

El a arătat că, prin noua lege, pentru mineri stagiul complet de cotizare va fi de 20 de ani, iar pentru siderurgişti, de 25 de ani.

Preşedintele PSD Hunedoara a mai spus că în situaţia în care punctajul mediu anual recalculat este mai mic decât cel aflat în plată, atunci va fi menţinut vechiul punctaj, astfel încât pensia să nu aibă de suferit. Recalcularea pensiilor prevăzute prin noul act legislativ va începe la 1 octombrie 2018 şi se va desfăşura pe timp de un an, cu menţiunea că drepturile recalculate vor fi acordate de la 1 octombrie 2018.

Sursa: Agerpres

Comments

comments

Apelează