fbpx

Contact

Peste 200 de șoferi și vatmani STB au fost concediați, după greva din ianuarie

Directorul general al Societății de Transport București (STB) SA, Adrian Criț, spune că 222 de șoferi și de vatmani care au refuzat să iasă pe trasee, în timpul grevei ilegale din ianuarie, pleacă acasă, după ce au primit decizia de desfacere a contractului de muncă.

„În urma cercetărilor disciplinare, 222 de șoferi și de vatmani au primit decizia de desfacere a contractului de muncă. De la primirea deciziei, aceștia pleacă efectiv, nu mai asigură serviciu pentru nicio altă perioadă suplimentară. STB SA va asigura fără probleme, în bune condiții, serviciul public și fără acești șoferi și vatmani. Deja am angajat în jur de 100 de șoferi și de vatmani, dintre cei care au depus CV-uri, în perioada grevei. Bazinul din care STB poate alege noi angajați este, în continuare, generos”, a precizat Adrian Criț, pentru Spotmedia.ro.

Acesta a mai menționat că – pe lângă cei 222 de șoferi și vatmani cărora li s-a desfăcut contractul de muncă – alți 490 au fost sancționați cu diminuarea salariului, cu un procent cuprins între 5 și 10%, pentru perioade de una până la 3 luni. Cu o zi înainte de încetarea grevei generale organizată de angajații STB, directorul companiei, Adrian Criț a discutat despre noile recrutări de personal din cadrul companiei. Decizia de a face noi angajări vine pe fondul sancțiunilor penale pe care le-ar putea suferi o parte din salariații actuali care, conform Regulamentului intern al companiei și-ar putea pierde locurile de muncă pentru că nu s-au prezentat la serviciu.

Societatea de Transport București (STB) a publicat pe pagina oficială un anunț de angajare ce vizează recrutarea de personal nou. Este vorba despre poziția de conducător auto pe care compania are nevoie să o acopere, în urme grevei care a paralizat circulația călătorilor timp de cinci zile. Adrian Criț, directorul STB a anunțat că deja sunt peste 200 de cereri venite din partea românilor, pentru a se angaja pe un post de conducator auto STB. Compania nu a publicat numărul de posturi disponibile.

Sursa: www.spotmedia.ro

Comments

comments

Apelează