fbpx

Contact

Peste un sfert dintre angajatorii din România vor acorda majorări salariale în acest an (platformă)

Peste un sfert dintre angajatorii din România (26,7%) au bugetat pentru acest an creşteri salariale, în timp ce opt din zece companii (81%) au în plan extinderea echipei, relevă rezultatele unui sondaj realizat de o platformă de recrutare online.

Conform datelor centralizate de eJobs, 65% dintre respondenţi au declarat că deja au demarat planurile pentru recrutări noi, iar 10% nu ştiu încă în ce direcţie va merge această strategie, în 2024. În acelaşi timp, 9% din totalul angajatorilor chestionaţi au spus că nu au niciun plan în acest sens.

De asemenea, aproape jumătate (47,1%) dintre angajatorii participanţi la studiu au menţionat că majoritatea poziţiilor pe care va trebui să le ocupe în 2024 vor fi din segmentul “entry level”, iar 48,2% vor avea nevoie de specialişti, timp în care 4,7% încă nu ştiu din ce categorie vor recruta.

Întrebaţi dacă au bugetat majorări salariale pentru acest an, 26,7% au răspuns afirmativ, 19,8% au spus că vor fi acordate, însă nu pentru toată lumea, ci doar pentru anumiţi angajaţi pe care vor să-i securizeze.

Totodată, 14,9% au în plan majorări salariale, dar nu mai devreme de a doua jumătate a anului, iar 6,9% vor face acest lucru doar dacă va exista un context economic favorabil, iar 18,8% nu ştiu deocamdată dacă vor fi mărite salariile angajaţilor.

Sursa: www.agerpres.ro

Comments

comments

Apelează