fbpx

Contact

PIAROM cere un studiu de impact privind legea salarizarii unitare

Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) cere Guvernului si Parlamentului prezentarea unui studiu privind impactul legii salarizarii unitare asupra economiei, mai ales asupra sectorului privat.

Proiectul sfideaza realitatile economice

Reprezentantii Patronatului sustin ca o astfel de masura sfideaza realitatile economice si ar trebui adoptata doar dupa o reforma serioasa in sectorul administrativ.

“PIAROM intelege necesitatea cresterii salariilor unor categoriii de angajati din sectorul bugetar, dar apreciaza ca inacceptabila realizarea acestui deziderat, in lipsa unui studiu aprofundat asupra influentei acestei reglementari asupra salarizarii in domeniul privat. O reglementare de asemenea importanta solicitam a fi pusa in discutie publica, insotita de un studiu de impact asupra efectelor salarizarii in mediul privat”, se precizeaza intr-un comunicat al organizatiei.

Salariile de la stat vor tenta angajatii de la privat

In opinia reprezentantilor PIAROM, angajatii din sectorul privat vor fi tentati de salariile de la stat. In timp ce in sectorul privat salariile sunt influentate de productivitate, in sectorul bugetar cresterile sunt facute birocratic si generalizat.

“Ignorarea consecintelor grave ce vor fi suportate de companiile private este de neinteles, in conditiile in care companiile cu capital autohton, angajator a peste 2/3 din totalul salariatilor, vor fi cel mai grav afectate”, subliniaza investitorii locali.

Se asteapta ca aceasta politica sa compromita activitatea, indeosebi a companiilor producatoare, care au supravietuit crizei economice.

 

Sursa: wall-street.ro

Comments

comments

Apelează