fbpx

Contact

Pichetul sindicalistilor din sanatate, suspendat

Federatia Sindicala Hipocrat a declansat seria protestelor in data de 10 octombrie, cu o greva japoneza cu banderole.

Sindicalistii sunt nemultumiti de neconcordantele legislative, salarizare si de neasumarea deciziilor rectificative

Sindicalistii cer o salarizare unitara a personalului medical, cu sporuri raportate la salariile actuale, nu la cele din 2009. De asemenea, isi doresc tichete de masa si de vacanta pentru toti salariatii din domeniul sanatatii si asistentei sociale, precum si rezolvarea problemelor legate de deficitul de personal si migratia acestuia.

Membrii federatiei sindicale au cerut emiterea de urgenta a modificarii ordinului 870/2004 in vederea corelarii cu O.U.G. 20/2016 si gasirea solutiilor pentru motivarea medicilor care vor ocupa locurile disponibile.

Acestia isi doresc un cadru legal pentru admiterea in invatamantul superior, in vederea unei formari unice si alinierii la standardele europene.

Actiunea de pichetare de astazi, suspendata

Sindicalistii sunt optimisti si prevad o rezolvare in viitorul apropiat.

“Am decis suspendarea actiunilor anuntate pentru ziua de vineri datorita unei accelerari a discutiilor cu reprezentantii Ministerului Sanatatii si cel al Muncii, care conduc, in opinia mea, catre solutionarea celor mai multe dintre revendicarile care au generat aceste miscari de protest.“, precizeaza Ion Cotojman, presedintele Federatiei.

 

Sursa: agerpres.ro

Comments

comments

Apelează