fbpx

Contact

Pilonul European al drepturilor sociale

Comisia Europeana a organizat in Bruxelles, o conferinta la nivel inalt, pentru a continua efortul de a crea un pilon european al drepturilor sociale.

Peste 600 de reprezentanti ai statelor membre au fost prezenti

La conferinta, au fost prezenti peste 600 de reprezentanti ai autoritatilor statelor membre, institutiilor europene si societatii civile.

Se doreste o Europa mai sociala si mai echitabila

Acestia au discutat despre cum se poate construi o Europa mai sociabila si echitabila.

„De la inceputul mandatului meu, am precizat in mod clar ca doresc o Europa mai sociala. Impreuna, am facut deja pasi importanti in aceasta directie. Anul acesta va fi un an crucial. Dupa consultarea publica ampla, este timpul sa cream pilonul european al drepturilor sociale. Summit-ul social din Suedia ne va ajuta sa cream impulsul necesar si sa punem prioritatile sociale acolo unde le este locul: printre prioritatile absolute ale agendei europene”, declara presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Propunerea legislativa este prevazuta pentru luna martie

Discutiile au fost un pas necesar pentru elaborarea propunerii legislative, care este asteptata in luna martie a anului curent.

De asemenea, o ampla consultare publica a fost organizata si s-au primit 16.000 de contributii.

Un nou pas va fi summit-ul social pentru locuri de munca si crestere echitabila, care va avea loc in noiembrie 2017

In data de 17 noiembrie 2017, va avea loc Summit-ul social pentru locuri de munca si crestere echitabila, in cadrul caruia vor fi discutate prioritatile si initiativele de politica stabilite la nivel European, precum si modalitatile prin care partile implicate ar putea obtine rezultate mai bune privind prioritatile economice si sociale comune.

 

 

Sursa: juridice.ro

Comments

comments

Apelează