fbpx

Contact

Posturile din Educaţie, deblocate de senatori

Senatul a adoptat OUG 90/2017 privind unele măsuri pentru limitarea cheltuielilor publice în vederea respectării ţintei de deficit de sub 3% din PIB, admiţând un amendament potrivit căruia posturile din Educaţie sunt exceptate de la prevederile impuse de Executiv. Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de miercuri, în calitate de primă cameră sesizată, OUG 90/2017 prin care se introduc unele măsuri fiscal bugetare pentru limitarea cheltuielilor publice, în vederea respectării ţintei de deficit de sub 3% din PIB, în anul 2018. Una dintre măsurile prevăzute în ordonanţa Executivului stabilea suspendarea ocupării prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din instituţiile şi autorităţile publice, începând cu 1 ianuarie 2018, până la 31 decembrie 2018.

Senatorii au adoptat, în şedinţa de plen, un amendament respins iniţial în comisia de buget, care stipula că ”universităţile de învăţământ preuniversitar, instituţiile de învăţământ superior şi instituţiile de cercetare care pot organiza concursuri pentru personalul didactic şi de cercetare” sunt exceptate de la prevederea potrivit căreia începând cu 1 ianuarie 2018, pâna la 31 decembrie 2018, se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din instituţiile şi autorităţile publice”. După vot, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a afirmat că Executivul va trebui să aplice legea în forma votată de Parlament.

”Tot ce decide în final Parlamentul, fiind suveran vis-a-vis de vot, va trebui să suportăm aceste cheltuieli. Forma care iese din Parlament este obligaţie legală pe care trebuie să o aplicăm, să o respectăm”, a declarat ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

Senatul a fost primă cameră sesizată, for decizional fiind Camera Deputaţilor.

Sursa: Mediafax

Comments

comments

Apelează