fbpx

Contact

Premier: Valoarea salariului minim nu va îngheța în anul viitor. Acesta poate creşte în funcţie de productivitate, de inflaţie şi în concordanţă cu situaţia economică

Premierul Ludovic Orban susţine că nu va îngheţa valoarea salariului minim în anul viitor şi că acesta poate creşte în funcţie de productivitate, de inflaţie şi în concordanţă cu situaţia economică.

Orban explică faptul că o creştere artificială a salariului minim poate duce la concedieri din cauza deciziei unor companii de a-şi reloca afacerile acolo unde mâna de lucru este mai ieftină.

„Nu va îngheţa salariul minim, dar creşterea salariului minim se va baza pe nişte fundamente economice. Aici trebuie luat în calcul indicele de productivitate, pentru că poţi să creşti salariul dacă creşte productivitatea. Sigur că mi-aş dori să putem să o facem la nivel de ramură, odată şi odată.”, a afirmat Ludovic Orban într-o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa.

El a precizat încă că o creştere artificială a salariului minim pote duce la pierderea de locuri de muncă, pentur că unele companii se vor reloca.

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează