fbpx

Contact

Premierul se întâlnește cu sindicaliștii din sănătate, care pregătesc o grevă generală

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” din România (FSSR) va participa la negocierile cu reprezentanţii Guvernului, anunţate luni, la ora 15:00, la Palatul Victoria, şi consideră că punctul minim de pornire în aceste discuţii îl reprezintă „o creştere per total a anvelopei salariale în domeniul sanitar de 20% pentru 2024”.

Potrivit unui comunicat al FSRR, la aceste negocieri reprezentanţii Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” vor susţine toate revendicările comunicate deja public.

„Ţinând cont că aceste revendicări au fost stabilite în comun de federaţiile sindicale reprezentative din sănătate, sperăm ca ele să beneficieze de susţinerea tuturor participanţilor la negocieri.

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” consideră că punctul minim de pornire pentru Guvern în aceste negocieri îl reprezintă oferta sa iniţială, aşa cum a fost aceasta prezentată de purtătorul de cuvânt al Guvernului: „o creştere per total a anvelopei salariale în domeniul sanitar de 20% pentru 2024”, adică creşterea cu 20% a cheltuielii salariale totale, ce reprezintă o creştere cu 20% a veniturilor salariale totale”, se arată în comunicat.

În paralel, precizează sindicaliştii, continuă seria acţiunilor de avertizare, prealabile grevei generale, cu pregătirea acţiunilor de protest ce vor fi desfăşurate în data de 8 februarie, prin pichetarea Ministerului Sănătăţii.

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” reaminteşte că a înregistrat încă din data de 1 februarie la Ministerul Sănătăţii sesizarea privind premisele declanşării unui conflict colectiv de muncă.

Sursa: www.agerpres.ro

Comments

comments

Apelează