fbpx

Contact

Prima intalnire a Comisiei de Dialog Social a ridicat legea 292/2011 la fileu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, legea 292/2011 referitoare la asistenta sociala trebuie ajustata si directionarea resurselor ar trebui sa fie catre servicii, nu catre beneficii.

Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, s-a intalnit cu federatiile sindicale din sectorul social, in cadrul Comisiei de Dialog Social. Rolul comisiei este de a analiza managementul resursei umane din domeniul asistentei sociale si de a contribui la imbunatatirea serviciilor.

Dragos Pislaru a sustinut ca rolul asistentilor sociali pare inutil, cat timp se crede ca o suma de bani rezolva problemele persoanelor vulnerabile sau marginalizate.

Cred ca e important sa recunoastem impreuna o agenda si sa incercam sa o promovam (…) Discutam aici de o abordare de la nivelul primariei pana la nivel judetean si central, fiecare cu responsabilitatile lor, dar care nu sunt aliniate in acest moment din perspectiva intelegerii conceptului de asistenta sociala”, a declarat Ministrul Muncii.

Sindicalistii au identificat ca principale probleme faptul ca Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sunt conduse de persoane numite politic iar resursele financiare sunt cheltuite, in timp ce salarizarea si calitatea serviciilor lasa de dorit. Acestia isi doresc o uniformizare a reglementarilor si solutionarea problemei “ pomenilor”, mentionand ca e nedrept ca unii sa primeasca 350 de lei fara efort, in timp ce altii muncesc o luna pentru 800 de lei.

In urma intalnirii de astazi, s-a stabilit ca reprezentantii sindicatelor sociale vor trimite propunerile pentru modificarea legii 292 si pentru reglementarile privitoare la asistentul maternal profesionist.

S-au pus astfel bazele unui plan care isi doreste sa fie conectat la realitate si sa aduca masuri concrete pentru a ajuta persoanele vulnerabile.

 

Sursa: mmuncii.ro

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Comments

comments

Apelează