fbpx

Contact

Primele 10 firme controlate de stat, în care muncesc cei mai mulţi români, şi-au diminuat efectivele de salariaţi cu 3.200 de oameni în primul an Covid – analiză

Primele 10 firme controlate de stat, care au avut cei mai mulţi angajaţi în 2020, şi-au restrâns efectivele totale de salariaţi cu peste 3.200 de oameni în primul an al crizei Covid, reiese dintr-o analiză făcută de Economica.net pe baza datelor pe care le-am obţinut de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi din bilanţurile de la Finanţe.

CFR SA, CFR Călători şi CFR Marfă, toate companii deţinute de stat care au continuat să meargă în pierdere anul trecut, şi-au restrâns efectivul total de angajaţi cu peste 1.600 de oameni în primul an al pandemiei faţă de nivelul anului 2019 şi au ajuns, cumulat, la peste 39.000 de oameni pe statele de plată în 2020.

Anul trecut, peste 116.000 de oameni au lucrat la primele 10 firme controlate de stat care au avut, în primul an al crizei Covid, cei mai mulţi angajaţi pe statele de plată, arată analiza făcută pe baza datelor obţinute de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) şi din bilanţurile publicate de firme pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Circa o treime dintre ei au lucrat la companiile CFR prezente în top: CFR SA, CFR Călători şi CFR Marfă. Majoritatea firmelor controlate de stat, prezente în top, şi-au restrâns efectivele de salariaţi în primul an al pandemiei.

Dintre firmele din top zece, doar Metrorex, STB şi Romgaz numără mai mulţi angajaţi pe statele de plată după primul an Covid. Dintre ele, Metrorex şi-a sporit cel mai mult numărul de salariaţi în criza Covid.

Compania Naţională Poşta Română SA are cei mai mulţi angajaţi din România pentru al cincilea an consecutiv, în ciuda restrângerii continue a numărului de salariaţi, arată analizele făcute anual de Economica.net despre subiect. CN Poşta Română a avut, în medie, peste 23.000 de oameni pe statele de plată în primul an Covid, în scădere cu 146 de oameni faţă de nivelul anului 2019.

Compania Naţională CFR SA rămâne pe locul al doilea în topul firmelor cu cei mai mulţi angajaţi în 2020, cu peste 22.000 de angajaţi pe statele de plată, în pofida pierderii de peste 11 ori mai mare decât în 2019.

RA Romsilva ocupă a treia poziţie în clasament, cu peste 15.000 de oameni pe statele de plată, în ciuda scăderii numărului mediu de salariaţi cu peste 1.200 de oameni faţă de nivelul anului 2019. CEO SA – poziţia a patra în topul firmelor controlate de stat care au avut cei mai mulţi angajaţi în primul an al crizei Covid-19.

Compania a avut peste 12.000 de angajaţi, în scădere cu peste 600 de oameni faţă de valoarea indicatorului din anul 2019. CFR Călători, poziţia a cincea în topul firmelor controlate de stat care au avut cei mai mulţi angajaţi în 2020. Compania a avut, în medie, peste 12.000 de oameni pe statele de plată, în scădere cu peste 500 de oameni faţă de nivelul anului 2019.

Sursa: www.economica.net

Comments

comments

Apelează