fbpx

Contact

Proces inedit – Citibank a câștigat împotriva unui angajat care a cerut decontarea de sandwich și cafea și pentru parteneră

concediere

Citibank a câștigat un proces după ce a concediat un angajat care a cerut decontarea cheltuielilor pentru sandwich și cafea pentru partenera sa și apoi a mințit în legătură cu acest lucru.

Angajatul, care a lucrat la Citi timp de șapte ani ca analist specializat în infracțiuni financiare, a acuzat banca de concediere nedreaptă, după ce a fost concediat anul trecut pentru abatere gravă.

Inițial, el declarase că el singur a consumat două sandwich-uri, două cafele și două feluri de paste în timpul unei călătorii de afaceri la Amsterdam.

Dar ulterior a recunoscut că împărțit câteva mese cu partenera sa. A călătorit la Amsterdam pentru muncă între 3 și 5 iulie anul trecut.

La întoarcerea la Londra, el a depus o cerere de rambursare a cheltuielilor pentru mâncare și băutură, pe care le considera acoperite de diurna de 100 de euro acordată de bancă. Cu toate acestea, managerul căruia i-a prezentat cererea de rambursare l-a întrebat dacă a consumat singur toate alimentele și băuturile pentru care a solicitat rambursarea.

Într-un schimb de e-mailuri detaliat în hotărârea tribunalului muncii, el a scris: “Eram singur în călătorie de afaceri și… Am băut două cafele, deoarece erau foarte mici”. El a mai declarat: “În acea zi am sărit peste micul dejun și am băut doar 1 cafea dimineața. La prânz am mâncat 1 sandviș cu o băutură și 1 cafea la restaurant, am luat o altă cafea cu mine la birou și am mâncat al doilea sandviș după-amiaza… care mi-a servit și drept cină”.

“Toate cheltuielile mele se încadrează în alocația zilnică de 100 de euro. Vă rog să precizați care este îngrijorarea dumneavoastră, deoarece nu cred că trebuie să îmi justific obiceiurile alimentare în asemenea măsură”, a transmis acesta într-un mail către Citi.

Banca a declarat că întrebarea sa nu se referea la sumă, ci la faptul că cererea de rambursare a încălcat politica sa de gestionare a cheltuielilor, care prevede că deplasările și mesele soțului/soției nu sunt rambursabile. De asemenea, aceasta prevede că trebuie să fie enumerate toate persoanele participante ale căror mese sunt prezentate pentru rambursare.

Citi a înaintat problema către departamentul său de securitate și investigații, care l-a chestionat pe acesta și l-a întrebat dacă a împărțit cu partenera sa o masă de paste pesto și una bolognese, la care acesta a răspuns “nu”.

Ulterior, bancherul a recunoscut că a împărțit masa cu partenera sa. De asemenea, acesta a declarat că avea dificultăți personale în urma decesului bunicii sale, că își luase șase săptămâni de concediu medical și că lua medicamente puternice atunci când a răspuns la e-mailuri. El a fost concediat de bancă, decizie pe care a contestat-o la tribunal, cu argumentul că ar fi constituit concediere abuzivă și nejustificată. Dar în hotărârea, care a fost raportată pentru prima dată de Financial Times, judecătorul de muncă Illing a dat dreptate Citi.

Tribunalul a dat câștig de cauză băncii. “Am constatat că acest caz nu se referă la sumele de bani implicate. Acest caz se referă la depunerea cererii de rambursare a cheltuielilor și la comportamentul reclamantului ulterior”, potrivit deciziei tribunalului. “Este semnificativ faptul că reclamantul nu a făcut o dezvăluire completă și sinceră cu prima ocazie și că nu a răspuns direct la întrebări”, a precizat judecătorul. Un purtător de cuvânt al Citi a declarat: “Suntem mulțumiți de această decizie”.

Sursa: www.profit.ro

Comments

comments

Apelează