fbpx

Contact

Profesorii ar putea primi un spor de 2.000 lei lunar, în noul an școlar, ca stimulent risc în pandemie

Ținând cont de începerea noului an școlar 2020-2021 în plină pandemie și de faptul că atât cadrele didactice, cât și personalul didactic auxiliar și nedidactic vor fi expuse riscului epidemiologic, PSD propune, într-un proiect legislativ, ca statul să le acorde un stimulent de risc în cuantum de 2.000 de lei, respectiv 1.500 de lei lunar.

Proiectul este inițiat de mai mulți lideri PSD. ”Cadrele didactice, precum și personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul de stat vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1.500 de lei lunar acordat pe toată durata stării de alertă și a stării de urgență, pentru implicarea și expunerea în fața riscului răspândirii coronavirusului COVID-19”, prevede proiectul.

MENIU Login mobil HomePerspectiveProfesorii ar putea primi un spor de 2.000 lei lunar, în noul an școlar, ca stimulent risc în pandemie Profesorii ar putea primi un spor de 2.000 lei lunar, în noul an școlar, ca stimulent risc în pandemie PERSPECTIVE Profit.ro scris ieri, 07:00 Ținând cont de începerea noului an școlar 2020-2021 în plină pandemie și de faptul că atât cadrele didactice, cât și personalul didactic auxiliar și nedidactic vor fi expuse riscului epidemiologic, PSD propune, într-un proiect legislativ, ca statul să le acorde un stimulent de risc în cuantum de 2.000 de lei, respectiv 1.500 de lei lunar. Proiectul este inițiat de mai mulți lideri PSD, în frunte cu președintele partidului și Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. CITEȘTE ȘI Senatorii reinstituie o sancțiune penală din perioada regimului comunist: Închisoare de până la 3 ani pentru ”intenția de a defăima drapelul sau imnul național” ”Cadrele didactice, precum și personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul de stat vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1.500 de lei lunar acordat pe toată durata stării de alertă și a stării de urgență, pentru implicarea și expunerea în fața riscului răspândirii coronavirusului COVID-19”, prevede proiectul. Stimulentul de risc va fi astfel de 2.000 lei pentru profesori și învățători, respectiv de 1.500 lei pentru celelalte categorii de personal. Suma nu va fi luată în calcul la plata contribuțiilor sociale datorate de angajat, respextiv angajator, mai stabilește inițiativa. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie dezbătut și adoptat de Parlament, iar apoi promulgat de șeful statului. Cum PSD deține majoritatea în ambele camere legislative, inițiativa ar putea fi aprobată cu celeritate.

În termen de 15 de zile de la data intrării în vigoare a noii legi, Guvernul ar urma să emite normele de aplicare a acesteia.

Sursa: www.profit.ro

Comments

comments

Apelează