fbpx

Contact

Programul “Prima camera”, pentru integrarea socio-profesionala a tinerilor institutionalizati

La inceputul anului 2017 se va lansa un program pentru a ajuta tinerii din sistemul institutionalizat sa devina independenti.

Programul vizeaza tinerii de peste 18 ani care ies din sistemul institutionalizat

Programul vizeaza tinerii majori care ies din sistemul institutionalizat si vine ca o solutie la problema pe care acestia o intampina dupa implinirea varstei de 18 ani, cand nu mai sunt sprijiniti.

Cheltuielile de chirie si intretinere, platite pentru o perioada de doi ani

Tinerii nu vor trebui sa isi faca griji pentru cheltuielile de chirie si intretinere.

“Avem componenta de locuire, care inseamna sa suportam cheltuielile cu plata chiriei, cheltuielile de intretinere, pentru o perioada de doi ani. In general, atunci cand locuiesti mult timp in comun cu multa alta lume, iti scade din individualitate si noi vorbim aici de responsabilizare a tinerilor pentru actiunile proprii, de o tranzitie la o viata independenta in care sa poti sa-ti asumi un trai pe cont propriu”, a declarat Dragos Pislaru.

Programul include si consiliere pentru a preveni abuzurile pe care acestia le-ar putea intalni la munca

Tinerii vor fi integrati in invatamantul profesional dual si vor fi consiliati pentru a preveni abuzurile pe care le-ar putea intalni la locul de munca.

“Aici vorbim inclusiv de a particulariza o asistenta speciala de consiliere pentru a preintampina abuzurile pe care acesti copii le pot avea la locul de munca: munca neplatita, la negru sau peste program. Dar si practic lucrul cu angajatorii, care ar putea fi disponibili sa ofere servicii de acompaniere pentru acesti tineri la angajare. In sfarsit, discutam de asistenta sociala, sprijinul legat de dezvoltarea deprinderilor pentru o viata independenta”, a mai adaugat Dragos Pislaru.

 

 

Sursa: wall-street.ro

Comments

comments

Apelează