fbpx

Contact

Proiectele lansate de Ministrul Muncii, care ar putea avea continuitate

Dragos Pislaru e convins ca in cativa ani, schimbarile aduse de politica legata de incurajarea muncii si protectie sociala vor fi vizibile.

“In gandirea din ultimele luni, suntem intr-o cu totul alta paradigma, este altceva fata de modul clasic de a face politicile din ministere.(…) In cativa ani, politica legata de incurajarea muncii si protectie sociala poate duce la niste transformari in societate pe care multi poate nici nu le viseaza, exista posibilitatea de a face mutatii profunde”, a declarat Dragos Pislaru, intr-un interviu pentru wall-street.ro.

Principalele probleme la care a lucrat Ministrul Muncii, sunt:

  • lipsa de aliniere intre agentiile subordonate si coordonate si directiile ministerului;
  • lipsa unei delimitari intre reglementare, executie si control;
  • lipsa de motivare.

Dragos Pislaru si-ar dori ca toate proiectele sa aiba continuitate

Ministrul Muncii si-ar dori ca toate proiectele incepute de el sa continue in noua guvernare, insa stie ca nu se va intampla asta.

Crede insa ca sunt cateva proiecte care vor continua datorita impactului pe care il vor avea sau datorita presiunilor, precum:

  • proiectul de masuri active pentru stimularea fortei de munca;

“Daca acest sistem functioneaza, este un proces in care din fiecare leu care se cheltuie se creaza locuri de munca, astfel ca tot ce trebuie sa faca cine vine este sa se laude cu cat de multe locuri de munca a creat. Nu vad de ce cineva ar vrea sa il schimbe”, declara Dragos Pislaru.

  • politica referitoare la saracie si abordarea integrata intre ministere.

“In conditiile in care Comisia Europeana a apreciat ansamblul de masuri care cupleaza educatia cu asistenta sociala si sanatatea, cu accent pe servicii, si Banca de Dezvoltare Interamericana a solicitat o discutie cu noi pentru a intelege noul set de politici anti-saracie, va fi greu de ignorat.”, adauga Dragos Pislaru.

 

Sursa: wall-street.ro

Comments

comments

Apelează